archiwum 2013

archiwum » archiwum 2013

• "Bombą w komitet" - artykuł w Dzienniku Bałtyckim

28-02-2013
    Przy okazji rocznicy ostrzegawczej detonacji bomby przed budynkiem Komitetu Miejskiego PZPR w Gdyni, przeprowadzonej przez Solidarność Walczącą w 1987 roku, ukazał się obszerny artykuł w Dzienniku Bałtyckim, przypominający ten mało znany, ukrywany przez komunistyczne władze, epizod zmagań opozycyjnych.

Data:28-02-2013
    Czytaj...
  • gal_akt_300.jpg

Uroczyste otwarcie lokalu Fundacji – "Gdynia – przystanek historia"

13-02-2013
    Fundacja „Pomorska Inicjatywa Historyczna”, 13 lutego 2013 r., oficjalnie otworzyła swoją siedzibę „Gdynia ‒ przystanek Historia”, przy ul. Morskiej 9, przy wyjściu z Dworca PKP Gdynia Główna. Zapraszamy od wtorku do piątku w godzinach 14 – 18

Data:13-02-2013
    Czytaj...

Projekt Fundacji Pomorska Inicjatywa Historyczna “Śladami pamięci” polega na udziale i współprowadzeniu przez seniorów - dawnych działaczy opozycyjnych – w dyskusjach o tematyce historycznej podczas ich pobytu w specjalnie stworzonym w tym celu ośrodku integracyjnym.

Partner

partner PKO