aktualności

Wszystkich zainteresowanych współpracą, lub wypożyczeniem jednej z wystaw, prosimy o kontakt telefoniczny lub mailowy w sprawie zarezerwowania terminu i omówienia szczegółów technicznych ekspozycji. Dane kontaktowe znajdują się na dole strony.

Wszystkich zainteresowanych Programem pomocy dla weteranów i osób działających na rzecz niepodległego bytu państwa Polskiego prosimy o kliknięcię w ten link.

• List Danusi Sadowskiej

Prezentujemy list Danusi Sadowskiej, działaczki opozycji demokratycznej od 1974 roku, autorki wielu publikacji o gdyńskim sierpniu 80, wolontariusza Fundacji Pomorska Inicjatywa Historyczna oburzonej deprecjonowaniem przez Pawła Kukiza organizowanej przez Fundację Pomorska Inicjatywa Historyczna pomocy dla weteranów i dawnych działaczy opozycyjnych.

Data:31-08-2018
  • Wnioski na wyjazd do Jastrzębiej Góry w 2019r

Fundacja Pomorska Inicjatywa Historyczna przyjmuje już wnioski na wyjazd do JG w 2019 roku w ramach programu wsparcia weteranów i dawnych działaczy na rzecz niepodległego bytu państwa Polskiego

Data:31-08-2018
  • a1.JPG

Uroczyste obchody rocznicy podpisania Porozumień Sierpniowych z 1980

Fundacja Pomorska Inicjatywa Historyczna współuczestniczyła w przygotowaniu uroczystych obchodów rocznicy podpisania Porozumień Sierpniowych z 1980 roku w Gdyni. 30 sierpnia po złożeniu kwiatów przy pomniku Grudnia 1970 przy al. Solidarności w Sali Konferencyjnej Zarządu Morskiego Portu Gdynia odbyło się, jak co roku uroczyste wręczenie odznaczeń Bohaterom Sierpnia 80....

Data:30-08-2018
  • port2[1].jpg

Solidarna Gdynia

Z okazji zbliżających się obchodów rocznicy podpisania Porozumień Sierpniowych w 1980 roku przygotowaliśmy i wyeksponowaliśmy wystawę "Solidarna Gdynia" w Sali Konferencyjnej Zarządu Morskiego Portu Gdynia. Wystawa pod patronatem "Totalizatora Sportowego"

Data:29-08-2018
    Czytaj...

Projekt Fundacji Pomorska Inicjatywa Historyczna “Śladami pamięci” polega na udziale i współprowadzeniu przez seniorów - dawnych działaczy opozycyjnych – w dyskusjach o tematyce historycznej podczas ich pobytu w specjalnie stworzonym w tym celu ośrodku integracyjnym.

partner PKO