filmy aktualności

• Uroczystości 31 sierpnia - Stocznia Gdańska

31-08-2012
     Złożeniem kwiatów o godzinie 10 rano pod bramą Stoczni Gdańskiej rozpoczęliśmy obchody 32 rocznicy podpisania Porozumień Gdańskich i 30 rocznicy powstania Solidarności Walczącej. W naszej delegacji był Kornel Morawiecki, Małgorzata Zwiercan, Andrzej Kołodziej i Michał Kanikuła.

Data:31-08-2012
  • Promocja albumu "Ludzie Sierpnia 80 w Gdyni" w Muzeum Miasta Gdyni

15-08-2012
    15 sierpnia 2012 w Muzeum Miasta Gdyni, odyła się promocja pierwszego tomu albumu "Ludzie Sierpnia 80 w Gdyni" autorstwa Andrzeja Kołodzieja, Danuty Sadowskiej i Romana Zwiercana. Publikacja jest elementem Obchodów 32 rocznicy podpisania Porozumień Sierpniowych i 30 rocznicy powstania Solidarności Walczącej. Stanowi pierwszą część kompleksowego opracowania, które w założeniu ma przedstawić zaangazowanie mieszkańców Gdyni w przemiany 1980 roku.

Data:15-08-2012
  • Promocja monografii Wolnych Związków Zawodowych w Muzeum Miasta Gdyni

Promocja monografii Wolnych Związków Zawodowych w Muzeum Miasta Gdyni. Autor opowiada o genezie powstania publikacji.

Data:15-05-2012
  • Najwyższe Gdyńskie odznaczenie dla Andrzeja Kołodzieja

10-02-2012
     10 lutego 2012 roku, Rada Miasta Gdyni uhonorowała naszym Gdyńskim odznaczeniem - Medalem Kwiatkowskiego, prezesa naszej fundacji Andrzeja Kołodzieja.

Projekt Fundacji Pomorska Inicjatywa Historyczna “Śladami pamięci” polega na udziale i współprowadzeniu przez seniorów - dawnych działaczy opozycyjnych – w dyskusjach o tematyce historycznej podczas ich pobytu w specjalnie stworzonym w tym celu ośrodku integracyjnym.

Partner

partner PKO