Wystawa plenerowa "Solidarna Gdynia - Gdyński Sierpień"

aktualności

W ramach corocznych obchodów rocznicy strajków 1980 roku i podpisania Porozumień Sierpniowych, Fundacja Pomorska Inicjatywa przygotowała wystawę plenerową „Solidarna Gdynia – Gdyński Sierpień”.

Ekspozycja dostępna była od 15 sierpnia do 27 sierpnia w centrum Gdyni - przy Kolegiacie, ul. Armii Krajowej 26, następnie od 28 – 31 sierpnia na dziedzińcu Budynku Zarządu Morskiego Portu Gdynia, przy ul. Rotterdamskiej 9.

„Dofinansowano ze środków Muzeum Historii Polski w Warszawie w ramach programu „Patriotyzm Jutra”

Zapraszamy do obejrzenia fotorelacji.

Materiały zamieszczone na stronie dostępne na licencji: Creative Commons uznanie autorstwa - CC BY

Projekt Fundacji Pomorska Inicjatywa Historyczna “Śladami pamięci” był realizowany przez 5 lat, do 2020 roku i polegał na udziale i współprowadzeniu przez seniorów - dawnych działaczy opozycyjnych – w dyskusjach o tematyce historycznej podczas ich pobytu w specjalnie stworzonym w tym celu ośrodku integracyjnym.

Konferencja

Koncert