Koncert dla zwykłego bohatera

Koncert dla zwykłego bohatera „Polskie etosy: - solowy koncert lidera zespołu CONTRA MUNDUM Norberta „Smoły” Smolińskiego. Wydarzenie odbędzie się w ramach corocznych obchodów rocznicy strajków sierpniowych w Gdyni. Serdecznie zapraszamy 30 sierpnia 2021 r. do Budynku Zarządu Morskiego Portu Gdynia S.A. Celem zadania jest  ponowne integrowanie i aktywizowanie dawnych działaczy opozycji antykomunistycznej. Artysta zaprezentuje polskie etosy patriotyczne. Koncert łączyć będzie ciężkie brzmienia z treścią poezji patriotycznej. Będzie to pokaz patriotycznej poezji śpiewanej w oprawie rockowej.

Całkowity koszt realizacji zadania: 94 110,00 zł
Dofinansowanie: 64 000,00 zł
Program, z którego uzyskano dotacje: Kultura - Interwencje 2021
Nazwa zadania: Koncert dla zwykłego Bohatera”

Projekt Fundacji Pomorska Inicjatywa Historyczna “Śladami pamięci” był realizowany przez 5 lat, do 2020 roku i polegał na udziale i współprowadzeniu przez seniorów - dawnych działaczy opozycyjnych – w dyskusjach o tematyce historycznej podczas ich pobytu w specjalnie stworzonym w tym celu ośrodku integracyjnym.

Konferencja

Koncert